Helsingfors nyårsfyrverkeri ställs in på grund av blåsigt väder

Nyårsafton i Helsingfors har börjat i mycket blåsigt väder. Det väntas  hårda och kraftiga vindbyar under hela kvällen och natten. Nyårsfyrverkerierna måste ställas in för att garantera allmänhetens säkerhet.

Nyåret i Helsingfors firas idag lördag den 31 december på Medborgartorget från och med kl 17 med barnens nyårsfest och senare med huvudkonserten som börjar kl 22.30. Båda evenemangen kommer att äga rum som planerat, men det mindre fyrverkeriet som skulle avsluta barnens evenemang kl 18.00 samt det stora fyrverkeriet som planerades för slutet av huvudkonserten kl 00.00 måste ställas in.  De nuvarande vindförhållandena garanterar inte ett säkert genomförande av fyrverkerierna. Att garantera allmänhetens säkerhet är det viktigaste för arrangören av evenemanget. 

“Fyrverkier är alltid beroende av vindförhållandena. De måste också komma ner någonstans, varför situationen mitt i staden alltid är knepig. Nu gick det så här i år, men säkerheten kommer först”, säger Stuba Nikula, vd för Helsingfors evenemangsstiftelse som ansvarar för genomförandet av evenemanget, ber om ursäkt för situationen.