Käärijä sprider stjärnglans över nyårsfesten på Medborgartorget i Helsingfors

Helsingforsborna firar igen in det nya året tillsammans vid ett stort evenemang på Medborgartorget. Som huvudartister under kvällens konsert uppträder bland annat Käärijä, BESS och Vilma Alina. Evenemanget inleds med program riktat till barnfamiljer och kvällen avslutas med en spektakulär pyroteknisk show.

Helsingfors bjuder in alla invånare till ett storevenemang på Medborgartorget för att fira in det nya året. Festkvällen inleds kl. 17.30 med ett disco där hela familjen kan delta. Deltagarna får uppleva bl.a. Dj Orkideas musik, dansande figurer, lekar och fantasifullt hålligång. Barnens program avslutas med en egen pyroshow för familjens minsta kl. 18.

Senare på kvällen värms nyårsfirarna upp inför festkonserten av DJ Xmies och hiphop-trion Lyömättömät från kl. 22. Stämningen höjs till skyarna av Vilma Alina, som i oktober gav ut låten Mä kävin tääl, och av BESS som är mest känd för sin låt Ram pam pam som blev en hit genom Tävlingen för ny musik i fjol. Efter biträdande borgmästare Anni Sinnemäkis nyårshälsning är det dags för kvällens höjdpunkt – den folkkäre toppartisten Käärijä. Det nya året tas emot med en spektakulär pyroteknisk show som kan upplevas i hela evenemangsområdet från Medborgartorget och ända bort till evenemangsparken vid Tölöviken.

Festkonserten leds av Emma Karasjoki och Gogi Mavromichalis och stämningen bland publiken förmedlas i direktsändning i Yle TV1 och på Yle Arenan kl. 22.45–00.05.

Helsingfors nyårsprogram:

Kl. 17.30–18.00 Barnens nyår: Skidit-disco & pyroteknisk show för familjens minsta

Kl. 22.00–00.05 DJ Xmies / Lyömättömät / Vilma Alina / BESS / Biträdande borgmästares tal / Käärijä

Kl. 00 Pyroteknisk show Yles kanaler Kl. 22.45–00.05: Direktsändning på Yle TV1 & Yle Arenan

Nyårsfesten i Helsingfors ordnas av Helsingfors stad. Den traditionsenliga festen har ordnats sedan 1930-talet. Evenemanget produceras av Helsingfors evenemangsstiftelse.

Bild: Atte Malaska