Helsingfors nyårsfirande lockade 75 000 besökare till Medborgartorget

Nyårskonserten i Helsingfors var årets största evenemang för livemusik. Familjeevenemanget i början av kvällen lockade tusentals och den stora konserten i slutet av kvällen lockade mer än 70 000 besökare till evenemangsplatsen. I stället för fyrverkerier bjöds publiken på en spektakulär pyroshow på evenemangsområdet.

Helsingfors firade årsskiftet med en gemensam fest i Medborgartorget. Programmet för evenemanget var uppdelat i Skidit-disco för barnfamiljer i början av kvällen och en stor konsert vid årskiftet. Årets sensation Käärijä delade midnattsstunden med de firande åskådarna. Årsskiftet kröntes med en pyroteknisk show på evenemangsområdet.

“Det är underbart att leva i ett fritt land där vi kan leva i fred med varandra och jubilera mångfalden av våra åsikter. Dessa värderingar kräver ansvar och respekt gentemot andra, så att alla kan njuta av sin frihet och frid. Låt oss fortsätta att arbeta tillsammans för dessa värden – i ett samhälle där alla har möjlighet att leva ett fullvärdigt liv”, biträdande borgmästare Anni Sinnemäki välkomnade år 2024. 

Yle sände kvällens festkonsert, fyrverkerier och stämningar från publiken i direktsändning påYle TV1 och Yle Areena. En inspelning av sändningen finns att se på Yle Areena.

Bild: Samuli Pentti