Juhlitaan turvallisesti

Helsingin uudenvuoden turvallisuusjärjestelyistä vastaa Helsingin tapahtumasäätiön toimeksiannosta turva-alan ammattilaiset ja turvapalveluntuottajaksi valikoitunut Securitas Events Oy. Tapahtuman turvallisuusvastaavana toimii Björn ”Nalle” Åkerblom. Tapahtuma-alueen turvallisuusjärjestelyitä on kehitetty viime vuodesta järjestyksenvalvojien sijoittelua ja ohjeistusta parantamalla. Järjestyshäiriöihin puututaan aktiivisesti ja ilotulitteita pyritään poistamaan mahdollisimman tehokkaasti tapahtuma-alueelta.

”Järjestyksenvalvojat ja tapahtuman tuotanto tekevät tiivistä yhteistyötä myös poliisin kanssa ja viranomaiset ovatkin kieltäneet omien ilotulitteiden ampumisen Helsingin keskustassa, mukaan lukien tapahtuma-alue”, tapahtuman turvallisuuspäällikkö Björn Åkerblom kertoo. 

Lue lisää ilotulitteiden käyttökiellosta Helsingin kaupungin alueella

Pieniä lapsia ei suositella tuotavaksi suurkonserttiin

Aattoillan juhlinnan käynnistää klo 17.30 alkaen koko perhettä osallistava Skidit-disko, ja lastenohjelman viimeistelee pienten oma pyronäytös klo 18. Loppuillan suurkonserttiin ei suositella saapumaan alle 12-vuotiaiden lasten kanssa.

Jalkautuva nuorisotyö toimii Helsingissä tehostetusti uudenvuodenaattona. Kansalaistorin ympäristöön on keskitetty resursseja uuden vuoden tapahtuman ajaksi. Nuoriso-ohjaajat liikkuvat alueilla ja kohtaavat nuoria, kyselevät kuulumisia ja ohjaavat tarvittaessa avun piiriin.

Uudenvuoden juhla on häirinnästä vapaa

Helsingin uusivuosi on häirinnästä vapaa tapahtuma, josta kaikilla on lupa nauttia omana itsenään. Jos kohtaat häirintää tai syrjintää, käännythän järjestyksenvalvojien puoleen tai ole yhteydessä verkkosivujemme kautta: helsinginuusivuosi.fi/vastuullisuus

Aluekartta

Aluekarttaan on merkitty EA-piste, vessat sekä saapumis- ja poistumisreitit.

Lataa pdf »

Kuva: Atte Malaska