Uudenvuoden konsertti

Classical Trancelations – Helsingin uudenvuoden konsertti

Katso: Yle TV1 tai Yle Areena

Vuosi vaihtuu unohtumattomien hittisovitusten ja säkenöivien huippuartistien tahdissa! Uudenvuoden aaton Classical Trancelations – Helsingin uudenvuoden konsertti on audiovisuaalinen spektaakkeli, joka yhdistää legendaarisimmat tanssimusiikkiklassikot ja sinfoniaorkesterin voiman ennennäkemättömällä tavalla. 

Kaupungintalon juhlasali muuntautuu uudenvuoden näyttämöksi ja Helsingin kaupunginorkesterin solisteina kuullaan joukkoa Suomen eturivin kirkkainta kärkeä. Lavalle nousevat Chisu, Nelli Matula, Redrama, Olavi Uusivirta, MARiANNA, Paleface, Pete Parkkonen, Robin Packalen, Jesse Markin, Tapani Rinne ja Darude.

Biisilista on erityistesti uudenvuoden aattoon luotu kokoelma viime vuosikymmenien ikonisimpia tanssimusiikkikappaleita esimerkiksi Daft Punkilta, Depeche Modelta, Aviciilta ja The Prodigylta. Kotimaisia helmiä edustavat Bomfunk MC:n Freestyler sekä Daruden Sandstorm, joka päättää vuoden eeppisenä sinfoniaorkesteriversiona.

“Kylmät väreet taattu” -Billboard

Konsertin ohjelman on kuratoinut Tapio “DJ Orkidea” Hakanen, ja sovituksista vastaavat peli- ja elokuvamusiikin kokeneet nimet Petri Alanko ja Pessi Levanto. Helsingin kaupunginorkesteria johtaa Eero Lehtimäki. Lavalla nähdään myös kamarikuoro Ahjo Ensemble.

Classical Trancelations on aiemmin toteutettu 2016 osana Helsingin juhlaviikkoja sekä 2018 Hartwall Areenan jättikonserteissa, jotka saivat ylistävän vastaanoton niin yleisöltä kuin medialtakin.

Classical Trancelations -konserteista sanottua:

”Kokonaistaideteos” -Helsingin Sanomat
“Kylmät väreet taattu” -Billboard
“Häikäisevä” -DJ Mag
“Vuoden koskettavimpia elämyksia” -YLE

Classical Trancelations – Helsingin uudenvuoden konsertti & Vuosi vaihtuu 2020 -livestudio Yle TV1 & Yle Areena 31.12. klo 22.30–01.00


Kuvat: Petri Anttila ja Karo Holmberg