Nyårskonsert


Classical Trancelations – Nyårskonsert

Det nya året firas in med nya oförglömliga versioner av gamla hits framförda av strålande toppartister! Classical Trancelations in Concert är ett audiovisuellt spektakel som kombinerar de mest legendariska klassikerna inom elektronisk dansmusik och symfoniorkesterns slagkraft på ett enastående sätt.

Stadshusets festsal förvandlas till en nyårsscen och Helsingfors stadsorkester ackompanjerar solisterna som tillhör de främsta artisterna i Finland: Chisu, Nelli Matula, Redrama, Olavi Uusivirta, MARiANNA, Paleface, Pete Parkkonen, Robin Packalen, Jesse Markin och Darude.

Låtlistan har sammanställts specifikt till nyårsaftonen och kommer att innehålla de mest ikoniska dansmusiklåtarna från de senaste årtiondena av bland annat Daft Punk, Depeche Mode, Avicii och The Prodigy. De inhemska pärlorna representeras av Bomfunk MC:s Freestyler och Darudes Sandstorm som avslutar året som en episk version för symfoniorkester.

Konsertprogrammet har kuraterats av Tapio ”DJ Orkidea” Hakanen och låtarna har arrangerats av spel- och filmmusikveteranerna Petri Alanko och Pessi Levanto. Helsingfors stadsorkester dirigeras av Eero Lehtimäki. På scenen ser vi även kammarkören Ahjo Ensemble.

Classical Trancelations har tidigare framförts under Helsingfors festspel 2016 och på Hartwall Arenans megakonserter 2018 som prisades av både publiken och media.

Sändningen Classical Trancelations in Concert & Det nya året 2021 välkomnas – på Yle TV1 och Yle Arenan 31.12 kl. 22.30–01.


Bild: Petri Anttila