Evenemanget påverkar trafikarrangemangen

Evenemanget medför undantagsarrangemang i den lätta trafiken och fordonstrafiken i närheten av Medborgartorget ca kl. 22–01.30.

Det är rekommenderat att ta sig till Medborgarstorget med kollektivtrafik eller till fots, eftersom cyklar inte är tillåtna i evenemangsområdet. Festdeltagare som kommer från centrum uppmanas att ta Tölögatan runt Ode eller längs kanten av Mannerheimvägen genom trappan vid Musikhuset. Passagen mellan Sanomatalo och Ode, Eero Erkos gata, kommet att vara stängd för allmänheten från cirka kl. 16. Från Kallio och Tölö kan man komma till evenemangsområdet längs Mannerheimvägen eller via Tölöviken. Det är inte möjligt att gå genom Sanomatalo. Om evenemangsområdet blir fullt hänvisas publiken till evenemangsområdet runt Musikhuset via evenemangsparken. Passagen genom Sanomahuset är stängd. Cyklar är inte tillåtna på evenemangsområdet.

Tölöviksgatan och Mannerheimvägen är stängda för fordonstrafik från ca kl. 22.00 till 01.30. Från Mannerheimvägen leds trafiken till Hesperiagatan och från hörnet av Kiasma till Arkadiagatan.

Evenemanget påverkar kollektivtrafiken kl. 21.45–02.  Mannerheimvägen är avstängd mellan Södra Hesperiagatan och Arkadiagatan kl. 22–02. All busstrafik går till Kampen kl. 21.45–02, bussterminalen vid Elielplatsen är ur bruk. Noggrannare uppgifter om undantag i trafiken per linje finns i HRT:s ruttguide och på webbplatsen: www.hsl.fi/sv.

Helsingfors nyårsprogram:

Kl. 17.30–18.00 Barnens nyår: Skidit-disco & pyroteknisk show för familjens minsta

Kl. 22.00–00.10 DJ Xmies / Lyömättömät / Vilma Alina / BESS / Borgmästarens tal /Käärijä

Kl. 00 Pyroteknisk show

Yles kanaler
Kl. 22.45–00.05: Direktsändning på Yle TV1 & Yle Arenan

Nyåret i Helsingfors ordnas av Helsingfors stad. Den traditionsenliga festen har ordnats sedan 1930-talet. Evenemanget produceras av Helsingfors evenemangsstiftelse.